1. A custom bronze and antique glass door defines the foyer.
2. New large windows in the loft-like living and dining room look west to the Hudson River. A study/family room behind walls of finely detailed walnut millwork looks onto the street.
3. Refined computer-milled paneling with inlay details in the foyer relates to the vertical pattern in the living room and contrasts the furniture-quality walnut millwork around the study.
4. The study opens to the living room to engage oblique light and views. Original historic window patterns informed the rhythm and scale of new and enlarged windows throughout.
5. A continuous walnut bench wraps entire space and conceals radiators.
6. New large windows look west to River views and historic buildings across the street. Detailed coffers and a floating column define rooms within the open loft-like space.
7. Computer-milled paneling in the dining room, with a pattern that relates to the vertical windows, conceals a bronze and mirror bar, storage, and the kitchen beyond.
8. Three pairs of original windows in the study are surrounded by one substantial casing to give them an overall scale appropriate to the room.
9. New windows in the U-shaped kitchen, with built-in banquette, look west to the Hudson River and Park. Drawers of Corian below the countertop give depth to the surface.
10. Zones for casual dining, cooking and storage in the kitchen.
11. Stainless steel inlay details morph into pulls and provide another scale of pattern in the horizontal teak cabinets and square stainless steel details punctuate the horizontal lines.
12. New large windows in the master bedroom look west to the Hudson River. A series of bi-fold, computer-milled doors conceal a television, desk and closet space.
13. A custom leather bed and headboard are built into a wall of paneling, shelves and nightstands in horizontal patterns that contrast the verticals on the opposite wall.
14. Painted steel doors resemble school lockers for the kids' work/study area.
15. The new full-floor family apartment includes a large living, dining and study area, eat-in kitchen with River views, four bedrooms suites, a gym, kid's study, laundry room and storage.
16. Three units had been previously combined with an awkward plan. The acquisition of the last unit on the floor allows a well-organized family apartment on a full private floor.
17. Every surface of the apartment is covered with custom paneling with different details for each room and a consistent palette of white lacquer, walnut and bronze.